Rakott kelkáposzta II
hozzávalók
- 30 dkg húsból készült pörkölt
- 15 dkg főtt rizs
- 1 jókora fej kelkáposzta
- 4 dl tejföl
- olaj
- köménymag
- só
Elkészítés
Felteszünk egy háromliteres edénybe vizet. Amikor felforrt, sózzuk, köménymagot szórunk bele, majd ebben a vízben megfőzzük a leveleire szedett kelt. Egy másik edényben megfőzzük a rizst. Egy harmadik edényben pedig a darált húsból pörköltet készítünk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, kibéleljük kellevelekkel, beletesszük a kihűlt rizs felét és a hús felét. Tejfölt teszünk rá. Erre ismét a kel, a rizs, majd a pörkölt kerül. Kellevelekkel beborítjuk, összekeverjük a tejfölt a pörköltével, majd ráöntjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.